Wie ben ik

Missie

Als coach en kunstenaar breng ik mensen door beeldend creëren dichterbij hun hart. Je leert woorden geven aan wat er op het moment in je leeft en wat er op het schilderij zichtbaar wordt. En dat geeft herstel.

IMG_9281

"Met creëren ontdek je mogelijkheden"

Monique Touwen

Opleidingen

Pabo: In deze opleiding ben ik geschoold in didactiek en pedagogiek, wat met elkaar verweven is. 

Ik heb voornamelijk geleerd: 

– om lessen te maken en te geven, maar ook onderwijs op maat te geven.

– Individueel kinderen helpen en voor groepen te staan.

– Stap voor stap uitleg te geven.

– Om te gaan met ouders en kinderen, ook met kinderen met een specifieke aanpak.  

Grafisch ontwerpen:

Creëren en ontwerpen was hier ‘t belangrijkste. Ik heb verschillende materialen verkend en geleerd door te doen. Mijn gereedschapskist zit dankzij deze opleiding vol met kennis over compositie, contrast, kleur, donker/licht en perspectief, letters tekenen, verschillende ontwerpen en concepten maken. 

Nascholing Kindertekeningen lezen en begrijpen

Elke tekening of schilderij heeft iets te vertellen over jou! Zo boeiend, dat ik tekeningen en schilderijen kan lezen en duiden. Welke betekenis hebben kleuren? Wat vertelt de vlakverdeling over jou? Welke betekenis hebben vormen en symbolen? 

Jip&Jan Academie: Kunstzinnige kindercoaching. 

Uiting geven aan mijn gevoel door te tekenen en schilderen. Zo mooi om te zien, dat elke uiting een vorm van mijn unieke zelfexpressie is. En dat elk maaksel expressie geeft aan mijn emoties en dat daar geen prijskaartje aanhangt van goed of fout. Ja, elk maaksel is weer een gevoelservaring is, die ik opsla in mijn beeldenbibliotheek. 

Haptonomie: 

Ik ben nog bezig met de studie haptonomie. Hier leer ik over grondpatronen, waarneming, houding, gebaren, beweging, interactie-dynamiek, stem, adem, denkstijl, aanraking en gespreksvaardigheid. Al deze tools integreer ik in mijn coaching-praktijk. 

"Met creëren ontdek je mogelijkheden"

Monique Touwen

monique