Workshops

Etsen a la Rembrandt

Je maakt kennis met de ‘droge naald’ techniek. `we werken op transparant plastic plaat in plaats van zink, omdat dit zachter is en gemakkelijker te bewerken. Nog een ander voordeel van dit materiaal is, dat je het beeld/de foto onder de plastic plaat kan leggen en het beeld/de foto kan overtrekken. De tekening wordt met een etspen in het plastic gekrast. Daarna wordt het plaatje ingeinkt. De verf komt in de krassen. Het plaatje wordt op de pers gelegd. Vervolgens moet er flink gedraaid worden aan het wiel van de etspers en het resultaat kan bekeken worden: een schitterende droge naald ets a la Rembrandt!

Ontdekken a la samen

Laat je verrassen als we samen voelend en spelend schilderen. Hoe speel jij? Wat past bij jou? En hoe doe je dat samen? Door middel van samen-schilderopdrachten wordt zichtbaar wat jouw beweging is, hoe jij dingen aanpakt en wat jij denkt en voelt. Patronen en interactie-dynamieken komen aan de oppervlakte. er is geen goed of fout. Voor vriendinnen/vrienden zussen/broers of echtparen. Een gezellige manier om elkaar op een andere manier te ontmoeten en de band te verstevigen!

Collage a la Picasso

De collage werd als eerste gemaakt door Picasso en inmiddels is het een veel gebruikte kunstvorm. Door bestaande afbeeldingen en eventueel teksten op impuls te kiezen en te combineren met acrylverf ontstaat er een nieuw beeld. Jouw verhaal! Je leert om de acrylverf qua kleur af te stemmen op het beeldmateriaal. Uiteindelijk creër je jouw unieke kunstwerk. Wie weet krijgt ie thuis een plekje aan de wand …

Creatief a la levensverhaal

Durf je je levensverhaal (inclusief de vervelende episodes) of staan we er buiten en ontkennen we onze imperfecties en sloven we ons uit om goedgekeurd te worden? (Brené Brown). Wil je meer leven ervaren? Wil je diepe geworteld en stevig staan? Hoe ziet jouw levensboom of levenshuis (hart) eruit? Wil je vruchten zien groeien en bloeien? Ontdek wat je hiervoor nodig hebt op een creatieve manier. 

Aquarel a la Kandinsky

Vaar – schilder – workshop

Eerst genieten we van ’t vaartochtje over de kronkelende rivier de Angstel. Langs het wuivende riet of wie weet zie je een opvliegende reiger of een fuut met een kleintje. Je bent er helemaal uit, ’t Is net een mini-vakantie! Met ’n klein groepje kunnen we op de boot schilderen. Met ’n grotere groep meren we aan bij kasteel Loenersloot. We schetsen en maken ‘nat in nat’ aquarellen. 

Mozaïek a la Gaudi

Mozaïeken is in de kunstgeschiedenis een eeuwenoude vorm van decoreren. De techniek kan er ingewikkeld uitzien, maar is niet moeilijk en haalbaar voor iedereen. Met een beetje geduld kom je een heel eind! Je kiest in het atelier een paneel of je neemt zelf een voorwerp mee. Bv een bord, onderzetter, doosje, spiegel, lijst etc. (dit in overleg in verband met de haalbaarheid qua tijd!) Je leert tijdens deze workshop met lijm specimen scherven een eigen unieke mozaïek te maken. 

Bijbel a la profetisch

 In deze workshop staat een bijbeltekst centraal. Bv jouw lievelingstekst! of een tekst, die jou op dat moment raakt. We werken vanuit de tekst! Wat zien we, voelen we, proeven we ... dan maken we vervolgens verschillende schetsen. Een van de schetsen werken we uit tot een schilderij. Zie de foto! Dat is Ps 25:21 Uw volmaaktheid en vertrouwen zijn mijn lijfwachten (vertaling TPT)

Heerlijk, om een workshop te doen! Kies maar uit welke workshop bij jou/jullie past!

De workshops hebben tot doel om te ontspannen, expressie te geven aan je gevoelens en om nieuwe vaardigheden leren.

En je gaat met meerdere unieke kunstwerken naar huis.

Er is plek in het atelier (en de boot) voor 2 – 6 personen. Voor 2 – 3 personen is het E 25,- p/u. Voor 4 – 6 is het E 20,- p/u.

Een workshop duurt minimaal 3 u met een pauze inbegrepen met koffie/thee en wat lekkers. In overleg is ’t ook mogelijk om er een lunch bij te boeken.

Geef een belletje of stuur een e-mail om een workshop te boeken.

Kunstwerken van cursisten:

De thee en koffie staat klaar!